Hälsosamt för den upptagne

02.05.2018 kl. 10:09

Att äta hälsosamt innebär inte nödvändigtvis att du måste tillbringa all din tid i köket och den allmänt felaktiga uppfattningen om hälsosam mat är att det är jobbigt och tidskrävande. Men det är bra för kroppen att få i sig rätt näring för att fungera optimalt. Är du en upptagen person som sällan hinner handla, än mindre laga mat? Då kommer här sex tips på hur du ska göra för att äta bra och hälsosamt mat.

Dagens viktigaste mål

Det finns fördelar med frukost, men en del människor kan inte äta direkt på morgonen och det är helt okej det med. Deras prestationer försämras inte. Dock är det så att de flesta redan har hunnit komma till jobbet innan de är hungriga och på jobbet brukar det inte finnas skåp fyllda med mat att ta del av som hemma. Vet du med dig att du först äter frukost efter ett par timmar kan det vara smart att kanske ha en yoghurt och müsli på jobbet eller ha med sig någon frukt eller smörgås hemifrån. Smoothies är både nyttiga och lätta att göra.

Är mellanmål nyttigt?

Det är lätt hänt att det blir en del onyttigt småätande när hungern börjar komma och för att undvika detta kan du äta något litet tilltugg mellan de större målen. Det finns nyttiga bra mellanmål för de som är igång. Kvarg, kokt ägg, nötter, frukt och keso är exempel på bra och lätta mellanmål att ta med.

Tidsnöd = hemleverans mat

Att laga en måltid kräver tid och planering, som du kanske inte har, men det finns lösningar på det också och det är att köpa färdiglagad mat i affären. Har du svårt att hinna till affären eller inte har tid, kan du köpa mat online. Du kan beställa online färdiglagad mat till dörren, praktiskt och enkelt. Detta är supersmidigt och du slipper lyfta mer än två fingrar.

Ingen ursäkt längre

Att handla mat online eller beställa hem mat behöver inte bli ett onyttigt alternativ, utan det finns gott om hälsosam mat. Dessutom kan du till och med prenumerera på mat, som regelbundet levereras hem till dig. Det går inte att skylla på tidsbrist längre, för nu finns det lösningar.

Nyttig restaurangmat

Brukar ni luncha tillsammans på jobbet? Det är inga problem även om du vill äta nyttigare. Beställ en sallad, välj grillat istället för friterat, satsa på dagens soppa eller varför inte en läskande fruktsallad. Det finns idag mängder av alternativ så skippa inte att luncha med kollegor, det är föda för själen.

Vatten, vatten och åter vatten

Det har större vikt än vad många tror. Det inte bara dämpar hungern och minskar småätandet, det ger dig dessutom en hälsosam kropp. Har inte kontoret en vattenautomat kan du kanske skaffa ett litet kylskåp att ha nära din arbetsplats där du kan förvara vatten. Ljummet vatten är inte så lockande och det minskar ditt drickande.

Om mig

Senaste kommentarer